top of page

Bestrating

Sierbestrating is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze tuincultuur. In combinatie met waterpartijen, de vorm van het terras of  paden en de plantenkeuze, zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Sierbestrating bepaalt niet alleen de indeling van uw tuin, maar ook de manier hoe u uw tuin gebruikt.

Met goed gekozen en vakkundig aangelegde sierbestrating creëert u een sfeervolle leefomgeving.

De mogelijkheden zijn wat betreft de materiaalkeuze onbeperkt.

Bestrating
Bezig met een straat-klus

Betonnen bestrating

Betonnen bestrating wordt geproduceerd door het toevoegen van kleurstoffen aan betonmortel. Op het moment zijn er verschillende goede betonproducten te verkrijgen in vele formaten en kleuren.

Gebakken bestrating

Gebakken bestrating

Gebakken bestrating wordt vervaardigd uit klei. Het is sterk, kleurvast, en het zorgt voor een authentieke uitstraling. Het vergt weinig onderhoud.

Natuursteen

Natuursteen

Natuursteen is een verzamelnaam voor alle steensoorten die uit de natuur gewonnen worden. De steensoorten ontstaan op verschillende manieren en verschillen daardoor in hardheid. Dit leidt tot uiteenlopende eigenschappen op het gebied van bijvoorbeeld krasgevoeligheid, maatvastheid, en de neiging tot verkleuren.

Terastegels

Keramische

terrastegels

Keramische terrastegels zijn een goede alternatief voor natuursteen. Het is krasbestendig, vuilafstotend, vorstbestendig en maatvast.

Wij adviseren de keramische tegels te leggen in een zandbed van minimaal 6 mm dik, bestaand uit metselzand vermengd met stabilisatoren in de bovenlaag. Omdat de tegels bij warmte uitzetten, en bij kou krimpen bevelen wij u een ruimte (voeg) van 5 mm aan te houden.

bottom of page